Training Power BI

training

Cursusomschrijving

Power BI is een softwaretool om de alom aanwezige data om te zetten in bruikbare informatie. Microsoft heeft Power BI in de markt gezet als een selfservice tool. Een gedegen opzet van uw datamodel is echter voorwaarde om een toekomstbestendige applicatie te maken. Deze cursus is een zeer praktijkgerichte dag waarbij alle processen worden doorlopen en veel oefeningen zijn voorzien.

Onderwerpen:

Algemene inleiding Power BI

Importeren verschillende databronnen

Sterschema maken

Power Query: transformatie

DAX: Berekende kolommen en eenvoudige metingen

Rapporten maken met visualisaties

Delen van rapporten met Power BI Service

Deelnemers

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met Power BI,  maar wel de verantwoording dragen om de tool te implementeren. Ervaring met Excel is wenselijk en gezien de beoogde interactie en begeleiding bij de oefeningen, bedraagt het aantal deelnemers per groep maximaal 6.

Cursusmateriaal

Bij aanvang van de cursus ontvangen de deelnemers een boek in A4 formaat met oefeningen dat ook veel tips bevat en als naslagdocument kan dienen. Na afloop ontvangen de cursisten digitaal alle behandelde, uitgewerkte voorbeelden en een certificaat van deelname. Indien men behoefte heeft aan een naslagwerk kan ik diverse boeken adviseren.

Algemeen

Datum in overleg te bepalen.

Tijden van 9.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur of in overleg te bepalen.

Eventueel kan aan het einde van de cursus een nieuwe datum worden gepland om een terugkomdag te organiseren waar nog meer verdieping plaatsvindt. 

Totaalprijs € 900,- per dag per groep.

Deze prijs is exclusief reiskosten van de cursusleider en exclusief btw.

Uitgangspunt is dat de cursus in uw bedrijf plaatsvindt en de cursisten brengen zelf een laptop mee met daarop Power BI Desktop geïnstalleerd.

Op verzoek kan de cursus ook op een andere locatie verzorgd worden. Hierbij gelden andere tarieven.

Aan de slag met Power BI?  

Laat uw bericht achter of bel direct met Geert  geert